Prajitura cu foi si fructe

Printeaza

Prajitura cu foi si fructe din: faina, miere, zahar brun, oua, bicarbonat, apa minerala, coaja de lamaie, smantana, nuci, unt, zahar, zahar vanilinat, amidon, capsuni.

Ingrediente:Prajitura_cu_foi_si_fructe

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 120 g miere
  • 120 g zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita apa minerala
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie

pentru crema si decor:

  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 300 g nuci macinate
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 3-4 linguri amidon
  • 500 g capsuni
  • 2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Mixezi ouale impreuna cu mierea, zaharul, coaja de lamaie, faina si bicarbo- natul stins cu apa minerala.

Dupa ce ai omogenizat aluatul, il imparti in 3 parti si coci foi subtiri, pe dosul unei tavi de 20×30 cm.

Pentru crema, fierbi la bain-marie smantana cu nuca, zaharul si zaharul vanilinat.

Cand crema se ingroasa, iei vasul de pe foe si o lasi sa se raceasca. Adaugi treptat untul moale, la temperatura camerei si omogenizezi.

Speli capsunile, le Iasi sa se scurga si le cureti. Le tai in cubulete, le treci prin amidon si le incorporezi in crema.

Umpli foile cu crema si presezi usor, pe toata suprafata. Pastrezi prajitura in frigider 3 ore.

O portionezi cu un cutit bine ascutit si presari bucatile cu putin zahar.

Prajitura cu foi si fructe

Prajitura_cu_foi_si_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.