Prajitura cu Lapte de Soia din: faina, zahar, ulei vegetal, lapte de soia, praf de copt, esenta de vanilie, fructe. Descoperă o prăjitură care îmbină plăcerea gustului cu beneficiile unei alegeri sănătoase. Acest desert, care poate fi adaptat pentru a include arome de ciocolată, vanilie sau chiar bucăți de fructe, este o dovadă a versatilității […]
Prajitura cu foi de miere si crema de gris
PrinteazaPrajitura cu foi de miere si crema de gris din: lapte, miere, ulei, oua, zahar, faina, praf de copt, gris, unt, cacao.
Pentru blat:
- 6 linguri lapte
- 4 linguri miere
- 6 linguri ulei
- 2 oua
- 250 g zahăr
- 800 g faină
- o linguriţă praf de copt
- zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 10 linguri gris
- 200 g zahăr
- 250 g unt
- un plic zahăr vanilat
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, laptele, zahărul, uleiul şi mierea se pun pe foc până se dizolvă zahărul, apoi se dau deoparte şi se încorporează două ouă bătute, amestecând bine.
Intr-un castron, se pune o parte din făină şi se toarnă lichidul şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie
. Se adaugă, încet, şi restul de făină până se obţine un aluat tare.
Se împarte în trei, apoi aluatul se întinde cu sucitorul în trei foi potrivite pe mărimea tăvii. Se coc 5 minute.
Pentru cremă, laptele se amestecă bine cu zahărul şi zahărul vaniliat, se încălzeşte într-o cratită, apoi se adaugă grisul treptat, până se obţine o cremă tare.
Se lasă la răcit, iar apoi se amestecă uşor cu untui frecat spumă. Se împarte crema în două şi în una dintre părţi se pune cacao.
Se aşază o foaie, se unge cu crema de cacao, iar foaie, crema albă şi iar foaie.
Se tine la temperatura camerei o noapte, apoi se taie şi se pot suprapune cu puţină cremă de cacao între ele.
Prajitura cu foi de miere si crema de gris
Prajitura cu Lapte de Soia
Pofta buna!