Prăjitură cu foi şi miere
PrinteazaO reteta de prajitura cu foi si miere din: faina, nuca, miere, ou, zahar, unt, lapte, bicarbonat si smantana.
- 400 g faina
- 100 g nuca
- 2 linguri cu miere
- 1 ou
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 2 linguri cu lapte
- 3/4 lingurita cu bicarbonat
pentru crema:
- 700 g smantana
- 120 g nuca
- 250 g zahar
Mod de preparare:
Bate oul cu mierea, zahărul şi laptele. Adaugă bicarbonatul şi untul topit şi răcorit. Pune totul pe foc şi amestecă energic până ce compoziţia se îngroaşă. După ce s-a răcorit, încorporează făina amestecată cu nuca măcinată şi frământă.
împarte aluatul în patru şi coace foi pe dosul unei tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină, nu mai mult de cinci minute.
Separat, pregăteşte crema. Amestecă pe foc smântână cu zahărul până ce se topeşte, iar smântână se îngroaşă. Opreşte focul şi adaugârnuca măcinată. Crema astfel obţinută, întinde-o uşor între cele patru foi coapte şi răcorite.
Lasă câteva ore să se înmoaie foile, apoi taie în triunghiuri potrivite, pe care le serveşti cu îngheţată de caise.
Prăjitură cu foi şi miere
Pofta buna!