Prajitura cu foi si nuca macinata
PrinteazaPrajitura cu foi si nuca macinata din: unt, ouă, zahăr tos, zahăr pudră, făină, sare, praf de copt, esenţă de vanilie, nucă, lapte
Ingrediente pentru foi:
- 60 g unt
- 6 ouă
- 6 albuşuri
- 5 linguri zahăr tos
- 6 linguri zahăr pudră
- 100 g făină
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri esenţă de vanilie
- 300 g nucă măcinată
Ingrediente pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 6 gălbenuşuri
- 6 linguri făină
- 150 g zahăr
- 300 g unt
- 200 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Mixezi zahărul pudră cu untul la temperatura camerei până ce devine ca o cremă. Adaugi ouăle unul câte unul, amestecând bine, iar la sfârşit pui esenţa de vanilie.
In alt vas amesteci nuca măcinată cu făina, praful de copt şi un praf de sare. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul tos şi torni în ele crema de unt. Incorporezi făina şi amesteci pentru a omogeniza toate ingredientele.
Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi coci 4 foi. Intre timp, pregăteşti crema. Combini gălbenuşurile cu zahărul, făina, laptele şi le pui pe foc mic amestecând continuu. Când se îngroaşă, dai deoparte.
Freci untul spumă şi-l adaugi în compoziţia de lâpte. După ce foile şi crema s-au răcit, asamblezi prăjitura. Intinzi un strat de cremă peste prirrrukblat şi continui alternativ, ultimul strat fiind unul de cremă. Presari nucă măcinată.
Prajitura cu foi si nuca macinata
Pofta buna!
Foarte buna prajitura!