Prajitura cu foi si nuca macinata

Printeaza

Prajitura cu foi si nuca macinata din: unt, ouă, zahăr tos, zahăr pudră, făină, sare, praf de copt, esenţă de vanilie, nucă, lapte

Prajitura_cu_foi_si_nuca_macinata

Ingrediente pentru foi:

  • 60 g unt
  • 6 ouă
  • 6 albuşuri
  • 5 linguri zahăr tos
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 100 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri esenţă de vanilie
  • 300 g nucă măcinată

Ingrediente pentru cremă:

  • 750 ml lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 linguri făină
  • 150 g zahăr
  • 300 g unt
  • 200 g nucă măcinată

Mod de preparare:

Mixezi zahărul pudră cu untul la temperatura camerei până ce devine ca o cremă. Adaugi ouă­le unul câte unul, amestecând bine, iar la sfârşit pui esenţa de vanilie.

In alt vas amesteci nuca măcinată cu făina, praful de copt şi un praf de sare. Baţi albuşurile spumă tare împreu­nă cu zahărul tos şi torni în ele crema de unt. Incorporezi făina şi amesteci pentru a omogeniza toate ingredientele.

Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi coci 4 foi. Intre timp, pregăteşti crema. Combini gălbenuşurile cu za­hărul, făina, laptele şi le pui pe foc mic amestecând continuu. Când se îngroaşă, dai deoparte.

Freci untul spumă şi-l adaugi în compoziţia de lâpte. După ce fo­ile şi crema s-au răcit, asamblezi prăjitura. Intinzi un strat de cre­mă peste prirrrukblat şi conti­nui alternativ, ultimul strat fiind unul de cremă. Presari nucă măcinată.

Prajitura cu foi si nuca macinata

Prajitura_cu_foi_si_nuca_macinata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.