Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba

Printeaza

Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba din: foitaj congelat, ou, zahar tos, frişcă lichidă, zahăr pudră, căpşuni, coaja de lamaie, ciocolată albă.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_foitaj_capsuni_si_ciocolata_alba

  • 400 g foitaj congelat
  • 1 ou
  • 100 g zahăr tos
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • 300 g căpşuni
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 150 g ciocolată albă
  • zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Foitajul îl laşi să se dezgheţe, după care îl împărţi în 3 părţi egale.

Cele 3 părţi le întinzi astfel încât să aibă o formă dreptunghiulară şi dimensiuni egale.

Intr-o tavă întinzi una dintre foi şi o ungi cu ou bătut, după care presari peste ea o treime din zahărul tos.

Coci timp de 20 de minute, până prinde o culoare aurie.

La fel procedezi şi cu celelal­te două foi rămase. Tai căpşunile, spălate. Frişca o baţi cu zahărul pudră, până ce se întăreşte.

In frişcă încorporezi căpşunile, coaja de lămâie şi ciocolata albă rasă, amestecând uşor.

Pentru asamblare, pui prima foaie cu partea unsă cu ou în sus, pui jumă­tate din cremă, apoi cealaltă foaie, din nou cremă, iar deasupra a treia foaie, dar cu partea unsă cu ou în jos.

Deasupra presari zahăr într-un strat fin, apoi porţionezi cu un cuţit zimţat, pentru a nu se sfărâma foitajul.

Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba

Prajitura_cu_foitaj_capsuni_si_ciocolata_alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.