Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba
PrinteazaPrajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba din: foitaj congelat, ou, zahar tos, frişcă lichidă, zahăr pudră, căpşuni, coaja de lamaie, ciocolată albă.
- 400 g foitaj congelat
- 1 ou
- 100 g zahăr tos
- 500 ml frişcă lichidă
- 150 g zahăr pudră
- 300 g căpşuni
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 150 g ciocolată albă
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Foitajul îl laşi să se dezgheţe, după care îl împărţi în 3 părţi egale.
Cele 3 părţi le întinzi astfel încât să aibă o formă dreptunghiulară şi dimensiuni egale.
Intr-o tavă întinzi una dintre foi şi o ungi cu ou bătut, după care presari peste ea o treime din zahărul tos.
Coci timp de 20 de minute, până prinde o culoare aurie.
La fel procedezi şi cu celelalte două foi rămase. Tai căpşunile, spălate. Frişca o baţi cu zahărul pudră, până ce se întăreşte.
In frişcă încorporezi căpşunile, coaja de lămâie şi ciocolata albă rasă, amestecând uşor.
Pentru asamblare, pui prima foaie cu partea unsă cu ou în sus, pui jumătate din cremă, apoi cealaltă foaie, din nou cremă, iar deasupra a treia foaie, dar cu partea unsă cu ou în jos.
Deasupra presari zahăr într-un strat fin, apoi porţionezi cu un cuţit zimţat, pentru a nu se sfărâma foitajul.
Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba
Pofta buna!