Prăjitură fondantă
PrinteazaPrăjitură fondantă
- 300g ciocolată amară
- 1 pachet unt
- 5 ouă
- zahăr pudră: 2-3 linguri pentru cremă + 2 linguri pentru glazură
- praf scorţişoară
- 1 linguriţă făină
- sare
Mod de preparare:
Ciocolata şi untul se amestecă pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte.
Albuşurile se bat spumă, cu un vârf de cuţit de sare, apoi se amestecă, puţin câte puţin, cu crema de mai sus, aluatul rezultat se pune în tavă unsă şi înfăinată.
Se dă tava la cuptor încins, spre jumătate ceas (mijlocul aluatulului trebuie să rămână uşor lipicios). Se răstoarnă pe tipsie, se taie bucăţi, se pudrează cu zahăr şi se alătură cu frişcă dulce.
Pofta buna!