Prăjitură fondantă

Printeaza

Prăjitură fondantă

Ingrediente:Prăjitură fondantă

  • 300g ciocolată amară
  • 1 pachet unt
  • 5 ouă
  • zahăr pudră: 2-3 lin­guri pentru cremă + 2 linguri pen­tru glazură
  • praf scorţişoară
  • 1 linguriţă făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciocolata şi untul se amestecă pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte.

Albuşurile se bat spumă, cu un vârf de cuţit de sare, apoi se amestecă, puţin câte puţin, cu crema de mai sus, aluatul rezultat se pune în tavă unsă şi înfăinată.

Se dă tava la cuptor încins, spre jumătate ceas (mijlocul aluatulului trebuie să rămână uşor lipicios). Se răstoarnă pe tipsie, se taie bucăţi, se pudrează cu zahăr şi se alătură cu frişcă dulce.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.