Prajitura frageda cu piersici si mac
PrinteazaPrajitura frageda cu piersici si mac din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt, mac, iaurt, piersici.
- 4 ouă
- 180 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 200 g unt
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 100 g mac
- 4 linguri iaurt
- 6 piersici proaspete
Mod de preparare:
Făina se cerne cu praful de copt. într-un castron se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Se încorporează făina, alternând cu iaurtul când aluatul se îngroaşă prea tare.
Aluatul se împarte în două. Prima jumătate se întinde într-o tavă de 22 x 30 cm. In aluatul rămas, se amestecă macul şi alte două linguri de iaurt. Se întinde peste aluatul alb.
Piersicile se opăresc în apă clocotită 30 de secunde, apoi se curăţă de coajă. Se taie în jumătăţi şi se repartizează uniform peste aluatul cu mac.
Prăjitura se coace 45 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180°C.
Pofta buna!