Prajitura frageda cu mere si lamaie

Printeaza

Prajitura frageda cu mere si lamaie din: faina, zahar, untura, ou, smantana, bicarbonat, mere, lamaie, gris.

 

Ingrediente:Prajitura_frageda_cu_mere_si_lamaie

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri untură
  • 1 ou
  • smântână sau iaurt cu care se frământă
  • 1 linguriţă bicarbonat

Pentru umplutură:

  • 1 1/2 kg mere
  • zahăr după gust
  • 1 lămâie
  • 3- 4 linguri griş

 

Mod de preparare:

Cerni într-un vas făina şi faci în mijloc o adâncitură în care pui bicarbonatul stins în 2 linguri iaurt şi untura mixată cu oul şi zahărul.

Amesteci ingredientele şi adaugi treptat smântână sau iaurt până când aluatul poate fi frământat.

După ce frămânţi aluatul timp de 10 minute, îl laşi să se odihnească până când pregăteşti umplutura.

Decojeşti merele, le cureţi de seminţe şi le tai în cubuleţe. Le amesteci cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie, până când zahărul se topeşte.

Impărţi aluatul în două părţi egale. Pe planşeta presărată cu un strat fin de făină, întinzi o foaie cât tava (25×35 cm).

Presari uniform griş şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10 minute, până când foaia se umflă puţin.

Scoţi tava din cuptor şi întinzi uniform merele, după care aşezi foaia rămasă, pe care o înţepi din loc în loc, cu o furculiţă.

Coci plăcinta 30 de minute, la foc mediu. După ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.

 

Prajitura frageda cu mere si lamaie

Prajitura_frageda_cu_mere_si_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.