Prajitura frageda
PrinteazaPrajitura frageda
- 2 ouă
- 7 linguri cu zahăr
- 7 linguri cu ulei
- 7 linguri cu lapte
- 1 praf de copt
- făină cât cuprinde
Pentru cremă:
- 300 g zahăr
- 4 linguri cu făină
- 5 linguri cu cacao
- 1 l lapte
- 100 g ciocolată
- 100 g margarina
Preparare:
Bate bine ouăle cu zahărul, laptele şi uleiul. Adaugă praful de copt şi făină cât să obţii un aluat potrivit de tare. Frământă, după care împarte aluatul în trei.
Lasă să se odihnească 30 de minute, după care întinde 3 foi şi coace-le pe dosul tăvii.
Fierbe laptele cu zahărul. Adaugă făina, ciocolata şi cacao. Amestecă şi lasă pe foc circa 10 minute. Când s-a răcit puţin pune, margarina, întinde crema de ciocolată între foile coapte pe dosul tăvii. Prăjitura se serveşte a doua zi.
Pofta buna!