Prajitura cu frisca, capsuni si gem de zmeura
PrinteazaPrajitura cu frisca, capsuni si gem de zmeura din: ouă, zahăr fin, făină, praf de copt, zahăr pudră, frişcă grasă (40% grăsime), praf întăritor de frişcă, dulceaţă de zmeură sau de coacăze negre, fructe (căpşuni, zmeură).
Ingrediente:
- 6 ouă
- 240 g zahăr fin
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- zahăr pudră pentru presărat
Pentru umplutură:
- 500 ml frişcă grasă (40% grăsime)
- 1 plic praf întăritor de frişcă
- 200 g dulceaţă de zmeură sau de coacăze negre
- 125 g fructe (căpşuni, zmeură)
Mod de preparare:
Se bate un ou întreg cu 5 gălbenuşuri, înglobând treptat o treime din cantitatea de zahăr fin, precum şi zahărul vanilat, până ce ia naştere o spumă albicioasă.
Se încorporează făina amestecată cu praf de copt.
Se aşază compoziţia într-un şpriţ cu forma dreaptă.
Se bat albuşurile şi se înglobează zahărul lingură cu lingură, până ce ia naştere o bezea tare şi strălucitoare, care se aşază în alt şpriţ.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de plăcintă: se şpriţează dungi de bezea la distanţă de 2,5 cm unele de altele. între ele se şpriţează aluat. Se introduce tava cca 20 min. în cuptorul încins la 175 °C.
Se scoate şi se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se taie în două, pe lung.
Cele două blaturi se ung pe o parte cu gem; iar pe unul dintre ele se şpriţează jumătate din cantitatea de frişcă bătută cu praf întăritor.
Se aşază deasupra fructe şi se şpriţează restul de frişcă.
De aşază apoi celălalt blat, cu partea unsă cu dulceaţă în jos; se presează puţin şi se dă la frigider. Se pudrează desertul cu zahăr şi se taie felii.
Prajitura cu frisca, capsuni si gem de zmeura
Pofta buna!