Prajitura cu frisca, capsuni si gem de zmeura

Printeaza

Prajitura cu frisca, capsuni si gem de zmeura din: ouă, zahăr fin, făină, praf de copt, zahăr pudră, frişcă grasă (40% grăsime), praf întăritor de frişcă, dulceaţă de zmeură sau de coacăze negre, fructe (căpşuni, zmeură).

Prajitura_cu_frisca_capsuni_si_gem_de_zmeura

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 240 g zahăr fin
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • zahăr pudră pentru presărat

Pentru umplutură:

  • 500 ml frişcă grasă (40% grăsime)
  • 1 plic praf întăritor de frişcă
  • 200 g dulceaţă de zmeură sau de coacăze negre
  • 125 g fructe (căpşuni, zmeură)

 

Mod de preparare:

Se bate un ou întreg cu 5 gălbe­nuşuri, înglobând treptat o treime din cantitatea de zahăr fin, precum şi zahărul vanilat, până ce ia naştere o spumă albicioasă.

Se încorporează făina amestecată cu praf de copt.

Se aşază compoziţia într-un şpriţ cu forma dreaptă.

Se bat albuşurile şi se înglobează zahărul lingură cu lingură, până ce ia naştere o bezea tare şi străluci­toare, care se aşază în alt şpriţ.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de plăcintă: se şpriţează dungi de bezea la distanţă de 2,5 cm une­le de altele. între ele se şpriţează aluat. Se introduce tava cca 20 min. în cuptorul încins la 175 °C.

Se scoate şi se lasă să se răcească pe un grătar, apoi se taie în două, pe lung.

Cele două blaturi se ung pe o par­te cu gem; iar pe unul dintre ele se şpriţează jumătate din cantitatea de frişcă bătută cu praf întăritor.

Se aşază deasupra fructe şi se şpriţează restul de frişcă.

De aşază apoi celălalt blat, cu partea unsă cu dulceaţă în jos; se presează puţin şi se dă la frigider. Se pudrează desertul cu zahăr şi se taie felii.

Prajitura cu frisca, capsuni si gem de zmeura

Prajitura_cu_frisca_capsuni_si_gem_de_zmeura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.