Prajitura cu frisca si miere

Printeaza

Prajitura cu frisca si miere din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, gris, cacao, miere, praf de copt, sare, lapte, ulei, frisca lichida, intaritor frisca,ciocolata menaj, unt, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 200 g de zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 5 linguri cu gris pentru bebe (daca nu ai, în locuieşti cu pesmet)
  • 5 linguri cu vârf de făină
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

 

Ingrediente crema:

  • 700 ml frisca lichida
  • 3 pachete de intaritor de frisca
  • 3 linguri lapte condensat
  • 2 linguri miere
  • 2 plicuri de zahar vanilat

 

Ingrediente glazura I:

 

  • 120 g ciocolată de menaj
  • 70 g unt

Ingrediente glazura II:

 

Mod de preparare:

Separi ouăle, apoi amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Obţii o cremă groasă, ca o alifie.

Pui înce­tul  faina (cernuta împreună cu praful de copt), cacaua şi grisul. Mixezi apoi, pe rând, la viteza minimă, laptele, uleiul şi, la final, mie­rea.

Separat, baţi albuşurile spumă tare, împreună cu sarea. Amesteci spuma de albuşuri cu gălbenuşurile.

Din această compoziţie coci 2 foi, intr-o tava mare, tape­tată cu hârtie de copt.

Cu cât tava va fi mai mare, cu atât foile ies mai subţiri şi prăjitu­ra se apropie ca şi aspect cu Pinguinul din comerţ.

Coci foile timp de 12-15 minu­te fiecare, în cuptorul încins (până trec testul scobitorii) apoi laşi la răcit, fără a înde­părta hârtia de copt.

Pregăteşti crema aşa: Baţi frişca tare, pui şi întăritorul de frişcă, apoi mierea şi vani­lia.

Obţii o cremă tare, pe care o dai la rece până când se răcesc complet foile.

Pregăteşti glazura I aşa: Topeşti ciocolata împreună cu untul în bain-marie şi pui glazura între cele 2 straturi de cremă.

Pregăteşti glazura II aşa: Topeşti ingredientele în bain- marie şi laşi să se răcească la temperatura camerei.

Asamblezi aşa: Peste prima foaie pui 1/2 din cantitatea de cremă şi o nivelezi foar­te bine cu o spatulă sau cu un cuţit umed.

Peste cremă torni glazura 1, la tempera­tura camerei, nivelezi bine şi daf câteva minute la congela­tor sau la frigider, până când glazura se întăreşte.

Pui apoi al doilea strat de cremă, nive­lezi şi peste, pui a doua foaie.

Presezi bine şi îndepărtezi hârtia de copt. Peste prăjitu­ră torni glazura 2 şi nivelezi foarte bine.

Dai prăjitura câteva ore la frigider.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Prea complicata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.