Prajitura cu prune si rom din: faina, zahar, ulei, iaurt, praf de copt, prune, ou, mac, smantana. Ingrediente: 350 g făină 120 gzahăr pudră 120 ml ulei 250 g iaurt 1 ou 1/2 plic cu praf de copt un praf de sare 500 g prune 100 g mac măcinat 100 g zahăr 250 ml smântână Pentru […]
Prajitura cu fructe si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu fructe si ciocolata din: albusuri, nuca de cocos, zahar, faina, otet, compot de ananas, unt, frisca, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, ciocolata alba de menaj si capsuni.
- 6 albusuri
- 200 g nuca de cocos
- 200 g zahar
- 2 linguri faina
- 2 linguri otet
crema:
- 800 g compot de ananas
- 200 g unt
- 300 ml frisca obtinuta din smantana batuta
- 1 lingurita zahar vanilat
- 6 galbenusuri
- 3 linguri cacao
- 6 linguri zahar
- ornare:
- 200 g ciocolata alba de menaj
- 300 g capsuni sau alte fructe de sezon
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi zahărul, oţetul, făina şi, la urmă, nuca de cocos.
Turnaţi amestecul în tavă unsă şi tapetată sau pe hârtie de copt şi coceţi blatul la foc potrivit.
Strecuraţi feliile de ananas. Din siropul de ananas, amestecat cu frişca, gălbenuşurile, zahărul, cacaoa, zahărul vanilat fierbeţi o cremă la bain-marie.
Amestecaţi încontinuu pentru a nu se lipi de vas şi pentru a nu se forma cocoloaşe.
Când crema s-a îngroşat suficient luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-o puţin la răcit, apoi adăugaţi untul care în prealabil a fost frecat spumă, pentru a elimina zerul.
Puneţi crema peste blat, deasupra aşezaţi rondele de ananas şi puneţi pe fiecare câte 1 sau 2 căpşune înmuiate pe jumătate în ciocolată albă topită.
Prajitura cu fructe si ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!
prajitura cu fructe si ciocolata, un desert ce niciodata nu l-as refuza