Prajitura cu fructe si firimituri

Printeaza

Prajitura cu fructe si firimituri din: faina, branza de vaci, zahar, lamaie, ou, ulei, lapte, bicarbonat, sare, zahar vanilinat, scortisoara, unt, turmeric, necatarine, caise, fructe de padure sau mere.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 400 g brânză de vaci
  • 6 linguri zahăr
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilinat

Pentru firimituri:

  • 150 g făină
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 vârf de cuţit scorţişoară
  • 1/2 linguriţă turmeric

Pentru umplutură:

  • 1,5 kg nectarine
  • caise
  • fructe de pădure sau mere

 

Mod de preparare Prajitura cu fructe si firimituri:

Se tapetează tava cu hârtie de copt sau se unge cu unt. Brânza se lasă să se scurgă.

Se amestecă făina cu bicarbonatul stins cu lămâie sau oţet, se adaugă zahărul, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, brânza, oul, uleiul şi laptele. Se obţine un aluat sfărâmicios.

Se frământă aluatul pe planşeta tapetată cu făină, până se obţine o bilă. Se repartizează aluatul în tavă.

Deasupra se aşază fructele tăiate felii, ca ţiglele pe casă.

Pentru firimituri se frământă făina cu zahărul, untul şi scorţişoara, până se obţine un aluat sfărâmicios.

Se presară peste fructe şi se dă tava la cuptorul încins, 35-40 min. Se lasă să se răcească, apoi se taie.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.