Prăjitură cu fructe de pădure
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu fructe de padure din: oua, zahar pudra, faina, admion, ciocolata alba, praf de copt, zahar vanilinat, sare, fructe de padure, ciocolata neagra si unt.
- 7 ouă
- 30 g zahăr pudră
- 100 g făină
- 100 g amidon
- 100 g ciocolată albă
- un pliculeţ praf de copt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- un vârf de linguriţă de sare
- 250 g gem de fructe de pădure
- ciocolată neagră
- unt
Mod de preparare:
Zahărul pudră se pune într-un bol împreună cu ciocolata albă topită şi răcită şi gălbenuşurile. Se adaugă sarea, zahărul vanili¬nat, praful de copt şi se mixează.
Se presară făina cernută şi amidonul, se mixează două minute, apoi se adaugă albuşurile mixate separat.
Se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivit 30-40 de minute.
Se lasă să se răcească în tavă zece minute, se scoate pe un grătar şi se ţine să se răcească complet.
Se taie două foi, se ung cu gem de fructe de pădure, se suprapun şi se introduce prăjitura la rece pentru minimum 30 de minute.
Se scoate, se taie triunghiuri potrivit de mari şi se serveşte. Se serveşte ca atare sau decorată cu bucăţele de ciocolată neagră.
Prăjitură cu fructe de pădure
Pofta buna!