Prajitura cu fulgi de ciocolata si capsune
PrinteazaPrajitura cu fulgi de ciocolata si capsune din: faina, unt, zahar, sare, ou, portocale, lapte, frisca, spuma de straciatella, capsune, fulgi de ciocolata.
aluat:
- 350 g faina
- 150 g unt
- 75 g zahar
- 1 praf de sare
- 1 ou
si:
- 2 portocale
- 350 ml lapte
- 200 ml frisca
- 2 plicuri spuma de straciatella
- 1 kg capsune
- 50 g fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Frământaţi un aluat cu untul, făina, zahărul, sarea şi oul. înfăşuraţi-l în folie şi lăsaţi-l cca 30 de minute la rece. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Intindeţi aluatul în folie în forma unui dreptunghi care să fie cu 2 cm mai mare decât tava cuptorului.
Ungeţi tava cu grăsime, aşezaţi aluatul şi îndepărtaţi folia. Ridicaţi aluatul în zona de margine şi acoperiţi-l cu hârtie pentru copt.
Coaceţi-l 15-20 de minute, apoi scoateţi-l, îndepărtaţi hârtia de copt şi lăsaţi-l să se răcească.
Spălaţi o portocală cu apă fierbinte şi radeţi-i coaja. Stoarceţi ambele portocale, fierbeţi sucul şi coaja până obţineţi un sirop şi lăsaţi-l să se răcească. Amestecaţi laptele şi frişca.
Bateţi-le cu spuma stracciatella conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi încorporaţi siropul de portocale.
Pregătiţi căpşunele, tăiaţi jumătate din ele mărunt şi amestecaţi-le cu spuma. Intindeţi spuma peste aluat şi lăsaţi prăjitura cca 30 de minute la rece.
Tăiaţi şi restul căpşunelor, aşezaţi-le pe prăjitură şi ornaţi-o cu fulgi de ciocolată.
Prajitura cu fulgi de ciocolata si capsune
Pofta buna!
Imi dai si mie o bucata din prajitura asta?