Prajitura cu fulgi de cocos si cacao

Printeaza

Prajitura cu fulgi de cocos si cacao din: ouă, zahăr, făină, cacao, ulei, prafde copt, faina, lapte, zahar, fulgi de cocos, margarină pentru creme.

 

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 pacheţel praf de copt

Pentru cremă:

  • 4 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 100 g fulgi nucă de cocos
  • 200 g margarină pentru creme

Pentru glazură:

  • 200 g zahar pudră
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură ulei
  • 3 linguri apă fiartă

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă, adaugând pe rând zahărul şi mixând până ce acesta se topeşte.

Apoi adaugi treptat gălbenuşurile, uleiul, cacaua, făina şi praful de copt.

Compoziţia de blat o pui într-o tavă mai mică, tape­tată cu hârtie pentru copt, pe care o dai la cuptor timp de 30 de minute.

Amesteci laptele cu zahărul şi făina, îl pui pe foc, iar când începe să fiarbă, adaugi nuca de cocos şi amesteci în continuare până se îngroaşă.

Când s-a îngroşat, îl iei de pe foc şi îl laşi să se răcească. într- un bol pui margarina, care trebuie să fie la tempe­ratura camerei şi adaugi pe rând câte o lingură din crema de cocos, mixând încontinuu.

Pregăteşi glazura aşa: într-un vas amesteci zahărul pudră cu cacao, apoi adaugi uleiul, apa fiartă şi amesteci bine.

Blatul îl tai în două, pui pe o jumătate de blat crema de co­cos, peste cremă aşezi cealaltă jumătate de blat, apoi torni glazura de cacao şi dai prăjitura la frigider, până se întăreşte glazura.

Prajitura cu fulgi de cocos si cacao

Prajitura_cu_fulgi_de_cocos_si_cacao

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.