Prajitura cu fulgi de cocos si piersici

Printeaza

Prajitura cu fulgi de cocos si piersici din: ouă, zahar, faina, esenta de vanilie,  unt, zahăr pudră, lapte, zahăr vanilat, fulgi de cocos, piersici.

 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 250 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 150 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguriţe fulgi de cocos

Pentru umplutură:

  • 3 piersici

Pentru decor:

  • 4 linguriţe fulgi de cocos

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, iar albu­şurile le baţi spumă, separat.

Ulterior, combini cele două compoziţii şi adaugi făina, treptat, amestecând cu o spatulă, de jos în sus, până se încorporează.

Pui compoziţia într-o tavă cu diametrul de 20 cm cu pereţii înalţi şi o dai la cuptor 30 de minute, până trece testul scobitorii.

Intre timp, prepari crema. Fierbi laptele şi-l laşi să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

După aceea, îl amesteci cu zahărul, fulgii de cocos şi untul moale, mixându-le până se încorporează, aproximativ 5-7 minute.

Când blatul este gata şi s-a mai răcit puţin, îl tai în 3 părţi egale şi fiecare parte o ungi cu crema de unt peste care pui fehi de piersică. Continui aşa cu fiecare bucată de blat.

La final, îmbraci prăjitura într-un strat subţire de cremă şi o de­corezi cu fulgi de cocos. O dai la rece, iar înainte să o serveşti o laşi la temperatura cameri 15 minute.

 

Prajitura cu fulgi de cocos si piersici

Prajitura_cu_fulgi_de_cocos_si_piersici

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.