Prajitura cu fulgi de cocos si piersici
PrinteazaPrajitura cu fulgi de cocos si piersici din: ouă, zahar, faina, esenta de vanilie, unt, zahăr pudră, lapte, zahăr vanilat, fulgi de cocos, piersici.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 150 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguriţe fulgi de cocos
Pentru umplutură:
- 3 piersici
Pentru decor:
- 4 linguriţe fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, iar albuşurile le baţi spumă, separat.
Ulterior, combini cele două compoziţii şi adaugi făina, treptat, amestecând cu o spatulă, de jos în sus, până se încorporează.
Pui compoziţia într-o tavă cu diametrul de 20 cm cu pereţii înalţi şi o dai la cuptor 30 de minute, până trece testul scobitorii.
Intre timp, prepari crema. Fierbi laptele şi-l laşi să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
După aceea, îl amesteci cu zahărul, fulgii de cocos şi untul moale, mixându-le până se încorporează, aproximativ 5-7 minute.
Când blatul este gata şi s-a mai răcit puţin, îl tai în 3 părţi egale şi fiecare parte o ungi cu crema de unt peste care pui fehi de piersică. Continui aşa cu fiecare bucată de blat.
La final, îmbraci prăjitura într-un strat subţire de cremă şi o decorezi cu fulgi de cocos. O dai la rece, iar înainte să o serveşti o laşi la temperatura cameri 15 minute.
Prajitura cu fulgi de cocos si piersici
Pofta buna!