Prajitura cu fulgi de ovaz
PrinteazaPrajitura cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, zahar, unt, miere, scortisoara, ghimbir, ciocolata neagra, frisca.
- 220 g fulgi de ovaz
- 25 g zahar
- 75 g unt
- 2 linguri miere
- scortisoara
- ghimbir
pentru sosul de ciocolata:
- 100 g ciocolata neagra
- 50 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Se topeşte untul si se amestecă bine cu zahărul şi mierea topită la bain-marie. Se adaugă fulgii de ovăz şi se amestecă, având grijă ca toti fulgii să fie complet impregnaţi de lichid. Se pun aromele şi apoi se toarnă amestecul într-o tavă unsă cu foarte puţin unt. Se coace 40 de minute.
Intre timp, se topeşte ciocolata la bain-marie şi apoi se amestecă cu frişca lichidă. Se toarnă peste prăjitură numai după ce aceasta s-a răcit.
Prajitura cu fulgi de ovaz
Pofta buna!