Prajitura galbena cu nuca

Printeaza

Prajitura galbena cu nuca din: untura, zahar, faina, lapte sau smantana, ou, praf de copt, cacao, nuca, zahar vanilat, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura galbena cu nuca

Pentru foi:

  • 150 g untură
  • 100 g zahăr
  • 400 g făină
  • 3 linguri lapte sau smântână
  • 1 ou întreg
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Pentru umplutură:

  • 250 g nucă măcinată
  • 250 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 4 albuşuri

Pentru glazură:

  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 20 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru foi, faci un aluat pe care îl împărţi în două. Intinzi prima foaie în tava de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt.

O ungi cu un strat fin de gem de caise, iar deasupra întinzi umplutura preparată din albuşurile bătute spumă cu zahărul şi zahărul vanilinat şi amestecate cu nuca măcinată.

Acoperi cu foaia rămasă şi introduci prăjitura în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute. Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră. Când prăjitura este fierbinte, întinzi glazura pe toată suprafaţa şi razi ciocolata. Porţionezi prăjitura după ce s-a mai răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.