Prajitura galbena cu nuca
PrinteazaPrajitura galbena cu nuca din: untura, zahar, faina, lapte sau smantana, ou, praf de copt, cacao, nuca, zahar vanilat, ciocolata.
Pentru foi:
- 150 g untură
- 100 g zahăr
- 400 g făină
- 3 linguri lapte sau smântână
- 1 ou întreg
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
Pentru umplutură:
- 250 g nucă măcinată
- 250 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 4 albuşuri
Pentru glazură:
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
- 20 g ciocolată
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi, faci un aluat pe care îl împărţi în două. Intinzi prima foaie în tava de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt.
O ungi cu un strat fin de gem de caise, iar deasupra întinzi umplutura preparată din albuşurile bătute spumă cu zahărul şi zahărul vanilinat şi amestecate cu nuca măcinată.
Acoperi cu foaia rămasă şi introduci prăjitura în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute. Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră. Când prăjitura este fierbinte, întinzi glazura pe toată suprafaţa şi razi ciocolata. Porţionezi prăjitura după ce s-a mai răcit.
Pofta buna!