Prajitura galbena la mijloc
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura galbena la mijloc din: margarina, miere, galbenusuri, zahar, lapte, faina, praf de copt, zeama de lamaie, lapte, zahar, cacao, unt sau margarina si nuca de cocos.
- 50 g margarină
- 2 linguri miere
- 5 gălbenuşuri
- 250 zahăr
- 200 ml lapte
- 300 făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
Ingrediente crema:
- 6-7 linguri lapte
- 250g zahăr
- 3 linguri cacao
- 200 g unt/margarină
- 150g nuca de cocos
Mod de preparare:
Pentru a prepara aluatul, margarina se freacă bine cu mierea, se adaugă cele 5 gălbenuşuri, pe rând, şi apoi zahărul. După ce s-a omogenizat compoziţia, se adaugă alternativ şi treptat laptele, făina şi praful de copt, care s-a stins cu zeama de lămâie.
Când totul este bine omogenizat, se adaugă albuşurile bătute spumă, care se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu faină şi se coace la foc potrivit. După ce s-a răcit, se taie în cuburi. Pentru cremă se pune laptele la fiert împreună cu zahărul şi cacaoa.
După ce a clocotit, de câteva ori, se ia de pe foc şi se adaugă margarina amestecându-se bine. In această cremă se tăvălesc bucăţelele de prăjitură, în aşa fel încât mijlocul să rămână galben, apoi se aşază pe o farfurie pentru a se scurge surplusul de cremă. La final, se tăvălesc prin nuca de cocos amestecată cu o linguriţă de zahăr.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura galbena
Cam complicata reteta asta de prajitura.