Prajitura cu gem de caise si nuca

Printeaza

Prajitura cu gem de caise si nuca din: făină, untura, oua, lapte, drojdie, zahar, arome, gem de caise, nuca, esenţă de vanilie.

Ingrediente:Prajitura cu gem de caise si nuca

  • 600 g făină
  • 300 g untură
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 3 lingurt zahăr
  • arome

Pentru cremă:

  • 1/2 kg gem de caise
  • 250 g nucă tăiată
  • 150 g zahăr
  • 3 albuşuri
  • esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Freci untura cu făina, faci un gol la mijloc şi adaugi 3 gălbenuşuri, 3 linguri de zahăr, drojdia dizolvată în lapte şi aromele. Frămânţi şi împărţi coca în 4, din care faci 4 foi.

Tai nucile fideluţă, le amesteci cu gemul, zahărul, albuşurile bătute spumă şi vanilia. Crema o împărţi în 3 porţii şi o pui între cele 4 foi, într-o tavă unsă bine.

Ultima foaie o înţepi cu furculiţa şi dai tava la cuptor la foc mic. Când este gata, scoţi tava din cuptor, laşi să se răcească şi torni deasupra cioco­lată sau şerbet colorat. Tai prăjitura în pătrate sau romburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.