Prajitura cu gem de caise si nuca
PrinteazaPrajitura cu gem de caise si nuca din: făină, untura, oua, lapte, drojdie, zahar, arome, gem de caise, nuca, esenţă de vanilie.
- 600 g făină
- 300 g untură
- 3 gălbenuşuri
- 150 ml lapte
- 50 g drojdie
- 3 lingurt zahăr
- arome
Pentru cremă:
- 1/2 kg gem de caise
- 250 g nucă tăiată
- 150 g zahăr
- 3 albuşuri
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Freci untura cu făina, faci un gol la mijloc şi adaugi 3 gălbenuşuri, 3 linguri de zahăr, drojdia dizolvată în lapte şi aromele. Frămânţi şi împărţi coca în 4, din care faci 4 foi.
Tai nucile fideluţă, le amesteci cu gemul, zahărul, albuşurile bătute spumă şi vanilia. Crema o împărţi în 3 porţii şi o pui între cele 4 foi, într-o tavă unsă bine.
Ultima foaie o înţepi cu furculiţa şi dai tava la cuptor la foc mic. Când este gata, scoţi tava din cuptor, laşi să se răcească şi torni deasupra ciocolată sau şerbet colorat. Tai prăjitura în pătrate sau romburi.
Pofta buna!