Prajitura cu gem de capsuni si migdale
PrinteazaPrajitura cu gem de capsuni si migdale din: ou, galbenus, faina, zahar pudra, migdale, alune, ciocolata, zahar vanilat, praf de copt, gem de capsuni.
Ingrediente:
- un ou
- 1 gălbenuş
- 150 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 100 g migdale
- 50 g alune
- 30 g ciocolată
- două pacheţele zahăr vanilat
- 1/2 praf de copt
- gem de căpşuni
Mod de preparare:
Prajitura cu gem de capsuni si migdale: Se amestecă zahărul, vanilia, praful de copt şi făina.
Se adaugă oul, gălbenuşul şi se amestecă din nou până se obţine un aluat omogen. Se împarte în două şi se întind pe rând ambele bucăţi.
Se aşază în tavă o bucată, se unge cu gem de căpşuni, se presară cu migdale tăiate mărunt, alune măcinate şi ciocolată răzuită.
Se acoperă cu cealaltă foaie şi se coace în cuptorul încălzit.
Când se răceşte, se pudrează cu zahăr
Pofta buna!