Prajitura cu gem de capsuni si vanilie

Printeaza

Prajitura cu gem de capsuni si vanilie din: oua, apa, sare, zahar vanilinat, esenta de vanilie si rom, margarina, unt, fulgi de cocos, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat, dulceata capsuni.

Ingrediente:Prajitura cu gem de capsuni si vanilie

  • 2 ouă
  • 1 lingură apă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • câteva picături esenţă de vanilie şi esenţă de rom
  • 150 g margarină sau unt
  • 8 linguri fulgi de cocos
  • 10 linguri zahăr
  • 15 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 150 g dulceaţă sau gem de căpşuni

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu sarea, apa, zahărul şi zahărul vanilinat, până obţii o spumă în care nu se mai simt cristalele de zahăr.

Adaugi esenţele şi margarina, în prealabil topită câteva secunde în cuptorul cu microunde sau în cuptor.

Incorporezi apoi praful de copt cernut cu făina, bicarbonatul şi nuca de cocos. Vei obţine un aluat uşor de modelat.

Cu mâinile unse cu ulei, modelezi mici sfere pe care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.

Faci cu degetul câte o adâncitură în mijloc, în care pui dulceaţă de căpşuni.

Coci fursecurile 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu (180 °C).

 

Prajitura cu gem de capsuni si vanilie

Prajitura cu gem de capsuni si vanilie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.