Prajitura cu gem si crema de nuci

Printeaza

Prajitura cu gem si crema de nuci din: faina, sare, unt, praf de copt, oua, zahar, marmelada, nuci, rom.

 

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 1 praf de sare
  • 240 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 3 ouă
  • 1/2 kg marmelada
  • 30 g zahăr

Pentru crema şi decor:

  • 6 oua
  • 300 g zahăr pudră
  • 300 g nuci măcinate
  • 2 linguriţe rom
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi untul moale cu sarea, ouăle, făina şi praful de copt.

Păstrezi 1/4 din aluat pentru decor şi îl modelezi sub forma unor baghete subţiri, de 1 cm.

Intinzi restul de aluat pe o hârtie de copt, într-un dreptunghi de aluat cât tava (25×35 cm).

Pui foaia în tavă împreună cu hârtia de copt şi o coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 1/4 oră.

Pregăteşti umplutura: freci 5 gălbenuşuri cu 250 g zahăr, adaugi nucile măcinate, romul şi vanilia, apoi 5 albuşuri, în prealabil bătute spumă. Omogenizezi până obţii o cremă pufoasă.

Scoţi tava din cuptor, întinzi peste foaie un strat fin de marmeladă, apoi crema de nuci.

Laşi focul mic şi introduci din nou prăjitura în cuptor, pentru 15-20 de minute, timp în care bezeaua cu nuci se va coace, întărindu-se şi prinzând o crustă la suprafaţă.

Scoţi din nou prăjitura din cuptor şi aşezi cât mai estetic baghetele subţiri de aluat, pe care, în prealabil, le-ai uns cu oul rămas, bătut cu restul de zahăr.

Coci la foc mic, 15-20 de minute, având grijă să nu se ardă aluatul de deasupra.

Când prăjitura e gata, o pudrezi cu zahăr. O porţionezi după ce s-a răcit complet.

 

Prajitura cu gem si crema de nuci

Prajitura_cu_gem_si_crema_de_nuci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.