Prăjitură cu gem, frisca si biscuiti

Printeaza

Prăjitură cu gem, frisca si biscuiti din: biscuiti, gem, nuci, stafide, sirop, rom, frisca.

 

Ingrediente:

  • 300 g biscuiţi
  • 400 g gem acrişor
  • 200 g nuci măcinate
  • 100 g stafide
  • 200 ml sirop preparat din 100 ml apă şi 100 g zahăr
  • 1 esenţă de rom
  • 300 g frişcă

 

Mod de preparare:

Prăjitură cu gem, frisca si biscuiti: Prepari întâi siropul din zahăr şi apă şi îl laşi să se răcească. Intre timp, pregăteşti o tavă sau un platou cu marginile puţin îndo­ite şi aşezi un prim strat format din biscuiţi însiropaţi.

Peste biscuiţi, întinzi jumătate din cantita­tea de gem, apoi 100 g nuci măcinate şi 50 g stafide. Aşezi cel de-al doilea strat de biscuiţi înmuiaţi, pui restul de gem, nuci şi stafide. Acoperi cu un ultim strat de biscuiţi însiropaţi.

La final, îmbraci prăjitura cu frişcă bătută, o decorezi cu stafide, nuci măcinate sau nucă de cocos colorată.

 

Pofta buna!

 

 

 

Rețetă delicioasă de Pui Shanghai

Rețetă delicioasă de Pui Shanghai din: piept de pui, ulei de susan, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, sos de soia, zahar brun, otet de orez, amidon de porumb, sare, piper, seminte de susan, coriandru. Descoperiți secretul preparării unui Pui Shanghai autentic, cu o istorie interesantă și valori nutriționale detaliate. Ingrediente: 500g piept de pui, tăiat […]

Cocktail cu palinca si menta

Cocktail cu palinca si menta din: palinca de prune, suc de rodie, sirop de lavanda, felie de lamaie, frunze de menta, gheata. Pălinca este o băutură alcoolică tradițională din România și Ungaria, obținută prin fermentarea și distilarea fructelor. Deși este adesea asociată cu prunele, pălinca poate fi făcută și din alte fructe, cum ar fi […]

 

 

 

Incoming search terms:

  • yearqqs

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.