Prajitura cu gem de prune si branza de vaci
PrinteazaPrăjitură cu gem de prune si branză de vaci din: branza de vaci, ou, ulei, lapte, zahar, coaja de lamaie, faina, praf de copt, gem de prune.
- 200 g brânză de vaci
- 1 ou
- 8 linguri de ulei
- 6 linguri de lapte
- 100 g zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
- 400 g făină
- 1 praf de copt
- 250 g gem de prune
Mod de preparare:
Amesteci în:r-un castron brânza de vaci, bine stoarsă, cu oul, uleiul, zahărul, laptele şi coaja de lămâie. Adaugi treptat făina ş praful de copt stins în puţină zeamă de lămâie sau sifon şi omogenizezi bine aluatul.
Il împărţi în două părţi din care întinzi două foi (30 x 40 cm). Prima foaie o aşezi într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină (sau foloseşti nârtie de copt).
Torni apoi gemul de prune şi aşezi şi a doua foaie. Coci prăjitura la foc potrivit. O pudrezi cu zahăr farin după ce s-a răcit.
Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu dulceata de visine
- prăjitură cu gem de prune
Eu asa fac prajitura asta:
Ingrediente:
aluatul fraged: 300 g faina
100 g zahar
200 g unt
1 ou
un praf de sare
un varf lingurita praf de copt
1lg otet
umplutura: 300 g branza de vaci
3 linguri de zahar
2 oua
vanilie
gem mai acrisor
Si asa o prepar:
Pentru aluat se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul, praful de copt peste care punem otetul si sarea, se framanta bine apoi ii dam o forma de mingie aluatului.
Se lasa cateva ore la rece, apoi se imparte in doua si se intinde pentru a se face foile de placinta.
Pentru umplutura, ouale se bat cu zaharul pana devin omogene, se adauga apoi peste branza se incorporeaza amestecul.
Se aseaza prima foaie de placinta, apoi se pune un strat de gem de prune si peste se toarna compozitia de branza, se aseaza cel de-al doilea strat de aluat peste si se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 30-40 minute sau pana ce foaia este coapta.
E buna prajitura cu gem!