Prajitura cu gem de rubarba
PrinteazaO reteta de prajitura cu crema de ou si rubarba din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, frisca, vin alb si gem de rubarba.
- 50 g unt nesarat
- 150 g zahar tos
- 3 oua
- 100 g faina cu factor de crestere, cernuta
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 lingura lapte
- 250 ml frisca lichida
- 2 linguri vin alb dulce – optional
- 12 lingurite gem de rubarba
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C. Unge cu ulei 12 forme de briose. Cu ajutorul mixerului electric, combina untul cu zaharul pudra pana cand amestecul devine pufos si se deschide la culoare. Incorporeaza ouale, pe rand amestecand dupa fiecare.
Incorporeaza faina, praful de copt, esenta de vanilie si laptele. Portioneaza compozitia in formele pregatite, niveland suprafata. Da la cuptor 18-20 de minute pana cand se rumenesc si devin elastice. Lasa 5 minute sa se raceasca in forme si apoi lasa pe gratar metalic pana cand se racesc complet.
Bate frisca si adauga vinul – daca folosesti. Taie blaturile in doua, unge-le cu gemd e rubarba si apoi adauga o lingura de frisca deasupra. Adauga jumatatea de deasupra, presara cu zahar pudra si serveste. Confectioneaza ornamente din ciocolata alba, care vor da un aspect deosebit acestor mici bijuterii culinare. Fixeaza-le pe o picatura de ciocolata topita.
Prajitura cu gem de rubarba
Pofta buna!
Nu prea se gaseste gem de rubarba
Eu nu am gasit gem de rubarba