Prajitura cu ghimbir si lime

Printeaza

Prajitura cu ghimbir si lime din: unt, biscuiti cu ghimbir, faina, zahar, oua, coaja de limes, zeama de limes.

Ingrediente:Prajitura_cu_ghimbir_si_lime

  • 85 g unt, topit, plus extra pentru uns tava
  • 250 g biscuiti cu ghimbir

pentru umplutura:

  • 25 g faina
  • 200 g de zahar
  • 2 oua mari, plus 1 galbenus mare
  • coaja rasa de la 2 limes
  • 100 ml zeama de limes

 

Mod de preparare:

Tapetează cu folie de aluminiu o tavă de 18 x 23 cm, apoi unge-o cu puţin unt. Incinge cuptorul la 180°C şi pune în el o tavă subţire. Zdrobeşte biscuiţii mărunt.

Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul, apoi întinde acest mix pe fundul tăvii şi apasă-l cu fermitate.

Aşază tava cu biscuiţi peste cea subţire şi lasă amestecul să se coacă 20 de minute, până când se închide la culoare. Intre timp, prepară umplutura.

Amestecă făina cu zahărul, fă o adâncitură în mijloc, sparge ouăle, adaugă gălbenuşul şi amestecă totul până când compoziţia se omogenizează.

Incorporează coaja rasă şi zeama de lime. Toarnă umplutura peste blatul fierbinte, dă din nou tava la cuptor şi micşorează temperatura la 160°C.

Las-o 20 de minute sau până când umplutura devine fermă. Răceşte prăjitura pe un grătar de prăjituri, apoi tai-o în batoane.

Prajitura cu ghimbir si lime

Prajitura_cu_ghimbir_si_lime

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.