Prajitura cu ghimbir si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu ghimbir si scortisoara din: melasă, unt, faina, oua, praf de copt, ghimbir, scortisaora, sare, ulei.
Ingrediente:
- 150 g melasă
- 150 g unt
- 250 g făină
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă cu ghimbir ras
- 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
- 1 praf de sare
- 1 lingură ulei pentru tavă
Mod de preparare:
Prajitura cu ghimbir si scortisoara: Cerni într-un castron făina împreună cu praful de copt şi scorţişoara.
Pui la fiert 200 ml apă, iar când clocoteşte adaugi untul tăiat în cubuleţe, stingi focul şi laşi lichidul să se mai răcească.
In amestecul de prafuri, pui ghimbirul proaspăt ras, sarea şi apa călduţă cu untul.
Amesteci şi încorporezi treptat ouăle bătute cu zahărul brut.
Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.
O coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute.
Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit complet în tava.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prepare3eq