Prăjitură cu ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina, zahar, praf de copt, ulei si sare.
- 250 g ciocolata
- 100 ml smantana dulce
- 200 ml frisca
- 25 ml coniac
pentru blat:
- 200 g ciocolata amaruie
- 50 g ghimbir
- 2 oua
- 60 g unt
- 100 g faina
- 100 g zahar
- 1 pliculet cu praf de copt
- 3 linguri cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Mixează zahărul cu ouăle. Adaugă uleiul, apoi toarnă peste ciocolata topită cu untul şi răcorită. încorporează ghimbirul ras şi făina amestecată cu praful de copt şi un praf de sare.
Toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35 de minute.
Topeşte la bain-marie ciocolata cu smântână dulce. Toarnă coniacul, lasă să se răcească, apoi adaugă frişca bătută. Taie blatulîn două şi întinde jumătate din crema de ciocolată. Pune restul de cremă deasupra. Lasă la rece două ore.
Prăjitură cu ghimbir
Pofta buna!