Prajitura glasata
PrinteazaPrajitura glasata din: oua, faina, zahar, lapte sau apa minerala, ulei, cacao, vanilie, praf de copt, inghetata.
- 4 ouă
- 350 g făină
- 250 g zahăr
- 250 ml lapte sau apă minerală
- 50 ml ulei
- 3 linguri cacao
- 2 plicuri vanilie
- 1 plic praf de copt
- 400 g îngheţată de diverse arome
Mod de preparare:
Baţi ouăle spumă, să crească în volum. Apoi adaugi pe rând laptele şi uleiul şi mixezi şi făina cu praful de copt şi vanilia. Compoziţia o împărţi în două şi în una pui cele 3 linguri de cacao.
Intr-o tavă rotundă, pui cremă albă şi cremă neagră în formă de cerc. Dai tava la cuptor şi, când este gata şi s-a răcit puţin, o tai. Faci un sirop din zahăr ars şi apă, pe care îl torni peste prăjitură, apoi, tot peste prăjitură, adaugi îngheţata şi ornezi cum doreşti.
Pofta buna!