Prajitura cu glazura si crema de cacao
PrinteazaPrajitura cu glazura si crema de cacao din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, unt, ciocolata cu lapte, lapte.
- 200 g unt
- 12 linguri zahăr
- 5 ouă
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 5 ouă
- 2 linguri cacao
- 12 linguri zahăr
- 25g g unt
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
- 1 ciocolată cu lapte
- puţin unt
- 1 lingură lapte
Mod de preparare:
Pentru foi, pui într-o crăticioară pe baie de aburi untul, împreună cu cele 12 linguri zahăr şi laşi să se topească, iei deoparte şi adaugi 5 ouă, unul câte unul şi, la final, 400 g făină şi praful de copt.
Formezi un aluat din care întinzi 3 foi subţiri, pe care le coci pe dosul tăvii. Compoziţia trebuie ţinută la cald.
Pentru cremă, baţi pe baie de aburi 5 ouă, cu 2 linguri cacao şi cu 12 linguri zahăr.
O iei deoparte şi, când s-a răcit compoziţia, o amesteci cu un pachet (250 g) de unt gras, lăsat să se înmoaie puţin la temperatura camerei.
Umpli foile şi deasupra întinzi o glazură preparată din ciocolata cu lapte topită pe baie de aburi, împreună cu o lingură cu lapte şi puţin unt. Laşi prăjitura până a doua zi, să se înmoaie foile.
Prajitura cu glazura si crema de cacao
Pofta buna!