Această salsa proaspătă și vibrantă adaugă un plus de aromă și prospețime oricărui preparat, de la taco-uri și quesadilla, până la chipsuri de porumb. Salsa este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, datând încă din perioada aztecilor și mayașilor. Inițial, era folosită pentru […]
Prajitura cu glazura de nuci
PrinteazaPrajitura cu glazura de nuci din: oua, zahar, unt, miez de nuca, faina, praf de copt, albusuri, zahar vanilat.
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 100 g miez de nuca
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
crema:
- 2 albusuri
- 140 g zahar
- 200 g unt
- 1 plic zahar vanilat
glazura:
- 200 g zahar
- 100 g miez de nuca
Mod de preparare:
Prajitura cu glazura de nuci: Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si mixezi pana se omogenizeaza bine.
In compozitia de albusuri batute, incorporezi usor untul topit, omogenizezi, apoi presari faina, amestecata cu miezul de nuca macinat si cu praful de copt.
Amesteci usor, de sus in jos, sa se incorporeze lejer totul. Torni compozitia intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.
Coci blatul la foc moderat, timp de 30 de minute.
Pentru crema, bati albusurile spuma. Adaugi zaharul, zaharul vanilat si omogenizezi pe baie de aburi, pana ce se intareste (circa 10 minute). Lasi apoi sa se raceasca si adaugi treptat untul moale, amestecand energic.
Dupa ce s-a racit blatul, torni crema rece, nivelezi si pui tava in frigider.
Intre timp, prepari glazura: caramelizezi zaharul pe foc mic si adaugi miezul de nuca taiat marunt.
Torni imediat glazura peste prajitura, in strat subtire, pentru a nu se scufunda in crema.
Pofta buna!
Vin de Flori de Tei – Elixir Aromat și Delicat – este o băutură cunoscută pentru aroma sa delicată și gustul unic. Preparat din flori de tei, acest vin are nu doar un gust extraordinar, ci și numeroase beneficii pentru sănătate. Florile de tei sunt recunoscute pentru proprietățile lor calmante și relaxante, transformând vinul de […]