Prăjitură cu glazură
PrinteazaPrăjitură cu glazură
Ingrediente:
- 8 ouă
- 250 g iaurt
- 300 g miere
- 3 linguri de unt
- o linguriţă de bicarbonat
- coaja de la o lămîie
- 8 linguri de făină
- rahat tăiat cubuleţe
- stafide înmuiate în rom şi şerbet de vanilie
Mod de preparare:
Prăjitură cu glazură: Se bat gălbenuşurile spumă, se amestecă bine cu mierea şi jumătate de iaurt. Urmează untul tăiat cubuleţe, coaja de lămîie, restul de iaurt, bicarbonatul stins şi făina.
Se pun şi albuişurile bătute spumă şi se amestecă uşor. Se toarnă compoziţia în forme şi se aaşază bucăţelele de rahat şi stafidele.
După ce s-a scos din cuptor şi s-a răcit prrăjitura, se pune şerbetul de vanilie;, în prealabil topit la bain-marie.
Pofta buna!