Prăjitură cu glazură

Printeaza

Prăjitură cu glazură

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 250 g iaurt
  • 300 g miere
  • 3 linguri de unt
  • o linguriţă de bicarbonat
  • coaja de la o lămîie
  • 8 lin­guri de făină
  • rahat tăiat cubuleţe
  • stafide înmuiate în rom şi şerbet de vanilie

 

Mod de preparare:

Prăjitură cu glazură: Se bat gălbenuşurile spu­mă, se amestecă bine cu mierea şi jumătate de iaurt. Urmează untul tăiat cubuleţe, coaja de lămîie, restul de iaurt, bicarbonatul stins şi făina.

Se pun şi albuişurile bătute spumă şi se ames­tecă uşor. Se toarnă compoziţia în forme şi se aaşază bucăţelele de rahat şi stafi­dele.

După ce s-a scos din cuptor şi s-a răcit prrăjitura, se pune şerbetul de vanilie;, în prealabil topit la bain-marie.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.