Prăjitură glazurată cu blat din gem
PrinteazaO prajitura glazurata cu gem, faina, zahar, stafide, ulei, praf de copt, vanilie, cacao, margarina, nuca si apa.
Ingrediente aluat :
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 100 g stafide
- 1 cană apă
- 4 linguri ulei
- 4 linguri gem
- 1 praf de copt
- 1 esenţă de vanilie
Ingrediente glazură :
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri apă
- 2 linguri cacao
- 1 lingură margarină
- 200 g nucă
Mod de preparare:
Pui stafidele la înmuiat în apă caldă pentru 20 de minute. Amesteci zahărul cu apa, adaugi uleiul, stafidele scurse, gemul, făina amestecată cu praful de copt şi vanilia.
Omogenizezi compoziţia, o torni într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit 30-35 de minute.
Pregăteşti în acest timp glazura: Fierbi apa cu zahărul şi cacaua, adaugi margarina şi mai laşi să dea într-un clocot, două. După ce s-a copt şi s-a răcit prăjitura, o tai bucăţi, torni glazura fierbinte şi presari nuca măcinat.
Pofta buna!