Prăjitură glazurată cu blat din gem

Printeaza

O prajitura glazurata cu gem, faina, zahar, stafide, ulei, praf de copt, vanilie, cacao, margarina, nuca si apa.

Ingrediente aluat :Prăjitură glazurată cu blat din gem

  • 2 căni făină
  • 1 cană zahăr
  • 100 g stafide
  • 1 cană apă
  • 4 lin­guri ulei
  • 4 linguri gem
  • 1 praf de copt
  • 1 esenţă de vanilie

Ingrediente glazură :

  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri apă
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură mar­garină
  • 200 g nucă

 

Mod de preparare:

Pui stafidele la înmuiat în apă caldă pentru 20 de minute. Amesteci zahărul cu apa, adaugi uleiul, stafidele scurse, gemul, făina amestecată cu praful de copt şi vanilia.

Omogenizezi compoziţia, o torni într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit 30-35 de minute.

Pregăteşti în acest timp glazura: Fierbi apa cu zahărul şi cacaua, adaugi margarina şi mai laşi să dea într-un clocot, două. După ce s-a copt şi s-a răcit prăji­tura, o tai bucăţi, torni glazura fierbinte şi presari nuca măcinat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.