Prajitura glazurata cu fulgi de cocos
PrinteazaPrajitura glazurata cu fulgi de cocos din: faina, unt, zahar, lapte, oua, vanilie, praf de copt, ciocolata, frisca, fulgi de cocos.
- 120 g făină
- 100 g unt moale
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 4 ouă
- sare
- 1/2 păstaie de vanilie
- 2 linguriţe praf de copt
- 100 g ciocolată
- 100 g friscă lichidă
- 100 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, iar când clocoteşte se adaugă seminţele păstăii de vanilie. Se trage deoparte şi se lasă la infuzat.
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare. Se pun apoi untul moale şi laptele strecurat.
Se amestecă şi se toarnă compoziţia într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt.
Se coace 30 de minute.
Intre timp, frişca clocotită se toarnă peste ciocolată, se amestecă şi se aşază peste prăjitură imediat ce aceasta s-a copt. Se lasă să se răcească şi se presară cu fulgi de cocos.
Pofta buna!