Prăjitură glazurată din panettone

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura glazurata din pannettone din: panettone, ciocolata menaj, smantana dulce, ciocolata alba, folii de gelatina, rom alb, zahar si lime.

Ingrediente:Prăjitură glazurată din panettone

pentru prăjitură:

  • 3 felii de panettone
  • 300 g ciocolată menaj
  • 40 ml smântână dulce

pentru bulgăraşi:

  • 250 g ciocolată albă
  • 150 ml smântână dulce
  • 2 folii de gelatină
  • 2 albuşuri
  • 5 linguri rom alb
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lime

 

Mod de preparare:

Incălzeşte smântână pentru prăjitură şi topeşte în ea cio­colata, las-o să se răcească şi glazurează cu ea feliile de panettone.

In timpul în care glazura se întăreşte, înmoaie gelatina în apă rece şi topeşte ciocolata albă la bain-marie. Bate smântână şi încorporeaz-o în ciocolata călduţă, apoi adaugă gelatina stoarsă, romul şi coaja rasă de lime.

Bate albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugă zahărul şi continuă să baţi încă 1 minut. Incorporează albu­şurile în compoziţia obţinută mai înainte, amestecând de jos în sus, apoi pune-o în frigider să se odihnească 4 ore.

Caramelizează bananele tăiate rondele cu zahărul brun şi romul.  Serveşte prăjitura aşezată pe un pat de rondele de ba­nană caramelizate, cu bulgăraşi de spumă de ciocolată albă deasupra şi decorată, după gust, cu coajă de lime.

Prăjitură glazurată din panettone

Prăjitură glazurată din panettone

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.