Prăjitură glazurată din panettone
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura glazurata din pannettone din: panettone, ciocolata menaj, smantana dulce, ciocolata alba, folii de gelatina, rom alb, zahar si lime.
pentru prăjitură:
- 3 felii de panettone
- 300 g ciocolată menaj
- 40 ml smântână dulce
pentru bulgăraşi:
- 250 g ciocolată albă
- 150 ml smântână dulce
- 2 folii de gelatină
- 2 albuşuri
- 5 linguri rom alb
- 2 linguri zahăr
- 1 lime
Mod de preparare:
Incălzeşte smântână pentru prăjitură şi topeşte în ea ciocolata, las-o să se răcească şi glazurează cu ea feliile de panettone.
In timpul în care glazura se întăreşte, înmoaie gelatina în apă rece şi topeşte ciocolata albă la bain-marie. Bate smântână şi încorporeaz-o în ciocolata călduţă, apoi adaugă gelatina stoarsă, romul şi coaja rasă de lime.
Bate albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugă zahărul şi continuă să baţi încă 1 minut. Incorporează albuşurile în compoziţia obţinută mai înainte, amestecând de jos în sus, apoi pune-o în frigider să se odihnească 4 ore.
Caramelizează bananele tăiate rondele cu zahărul brun şi romul. Serveşte prăjitura aşezată pe un pat de rondele de banană caramelizate, cu bulgăraşi de spumă de ciocolată albă deasupra şi decorată, după gust, cu coajă de lime.
Prăjitură glazurată din panettone
Pofta buna!