Prajitura glazurata
PrinteazaPrajitura glazurata din: faina, unt sau margarina, oua, otet, sare.
- 500 g făină
- 200 g unt sau margarină
- 2 ouă
- 1 lingură oţet
- 1 praf de sare
Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr, 1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată
Ingrediente glazură: 400 g zahăr pudră, 2 albuşuri, zeama de la 2 lămâi
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu untul, ouale, otetul, sarea si 2-3 linguri de apa pana se obtine un aluat omogen. Se pune la rece circa 30 minute.
Se împarte aluatul în două, se întind foi dreptunghiulare şi se coc pe rând într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se fierbe laptele cu batonul de vanilie şi după câteva clocote se ia de pe foc. Separat, se bat ouăle cu zahărul, se adaugă făina, se diluează crema cu laptele cald turnat treptat. Compoziţia se fierbe, amestecând şi până se îngroaşă
După răcire, se adaugă coaja de portocală confiată, tocată mărunt.
Se întinde crema rece între foi şi se toarnă glazura preparată din albuşurile bătute bine cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâie. Prăjitura se ţine la rece 2-3 ore înainte de a se servi.
Pofta buna!