Prajitura glazurata

Printeaza

Prajitura glazurata din: faina, unt sau margarina, oua, otet, sare.

Ingrediente foi:Prajitura glazurata

  • 500 g făină
  • 200 g unt sau margarină
  • 2 ouă
  • 1 lingură oţet
  • 1 praf de sare

Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr, 1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată

Ingrediente glazură: 400 g zahăr pudră, 2 albuşuri, zeama de la 2 lămâi

 

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu untul, ouale, otetul, sarea si 2-3 linguri de apa pana se obtine un aluat omogen. Se pune la rece circa 30 minute.

Se împarte aluatul în do­uă, se întind foi dreptunghiulare şi se coc pe rând într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se fierbe laptele cu ba­tonul de vanilie şi du­pă câteva clocote se ia de pe foc. Separat, se bat ouă­le cu zahărul, se adaugă fă­ina, se diluează crema cu laptele cald turnat treptat. Compoziţia se fierbe, ames­tecând şi până se îngroa­şă

După răcire, se adaugă coaja de portocală confiată, tocată mărunt.

Se întinde crema rece între foi şi se toarnă gla­zura preparată din albuşu­rile bătute bine cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâ­ie. Prăjitura se ţine la re­ce 2-3 ore înainte de a se servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.