Prajitura greceasca cu sirop si foi de placinta
PrinteazaPrajitura greceasca cu sirop si foi de placinta din: ulei, zahar, foi de placinta, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, oua, lamaie, esenta de rom, apa.
- 1 pahar ulei
- 1 pahar zahăr
- 400 g foi de plăcintă
- 200 ml iaurt
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 ouă
- 1 lămâie
- esenţă de rom
Pentru sirop:
- 7 linguri zahăr
- 3 căni apă
Mod de preparare:
Dezgheţi foile şi le zdrenţuieşti „fără milă”.
Baţi ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, zahărul vanilat, praful de copt stins înainte cu zeamă de lămâie, la care mai adaugi iaurtul şi esenţa de rom. Pui zdrenţele de aluat şi omogenizezi compoziţia, pe care apoi o pui într-un vas de yena neuns.
Dai vasul la cuptor pentru 35-40 de minute, la foc potrivit.
Intre timp, arzi la foc mic zahărul, iar când s-a caramelizat adaugi apa. Laşi să fiarbă până se topeşte zahărul caramelizat. Siropul obţinut îl pui peste prăjitură, cât este caldă, puţin câte puţin, până absoarbe tot siropul.
Pofta buna!