Prajitura cu gris si iaurt din: gris, zahar, iaurt, bicarbonat, migdale, fistic, unt, suc de lamaie, apa de portocale si apa.
Ingrediente:
500 g griş fin
200 g zahăr
2 pahare mici iaurt
2 linguriţe bicarbonat
2 linguri migdale feliate
1/2 lingură fistic
70 g unt
Pentru sirop:
250 g zahăr
2 linguri suc de lămâie
1 lingură apă de portocale
200 ml apă
Mod de preparare:
Amesteci grişul, zahărul, bicarbonatul, 50 g unt topit şi iaurturile. Cu restul de unt ungi o tavă şi torni amestecul.
Acoperi cu un şervet curat şi laşi aşa timp de 2 ore. Inainte de a da tava la cuptor, tai prăjitura şi apoi o coci pentru aproximativ 25 de minute.
Intre timp, într-o tigaie, prăjeşti migdalele fără grăsime şi le laşi deoparte.
Pregăteşti siropul: pui pe foc sucul de lămâie, apa şi zahărul şi le laşi până obţii un sirop mai gros.
Adaugi apa de portocale şi laşi pe foc până ce obţii din nou un sirop mai gros. Prăjitura o scoţi din cuptor, torni siropul şi presari migdale şi fisticul mărunţit. Laşi să se răcească.
Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se amestecă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Foarte buna prajitura