Prăjitură cu griş însiropată

Printeaza

Prăjitură cu griş însiropată din: oua, zahar pudra, suc de portocale, gris, migdale, faina de migdale, sare, scortisoara, miere, esente.

Ingrediente:Prajitura_cu_gris_însiropata

  • 4 oua
  • 50 g zahar pudra
  • 80 ml suc de portocale
  • 80 g gris fin
  • 40 g migdale intregi
  • 40 g faina de migdale
  • sare
  • un praf scortisoara

pentru sirop:

  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml apa
  • 50 g miere
  • esente, dupa gust

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi scorţişoara, se adaugă sucul strecurat de portocală, grişul şi cele două tipuri de migdale. Se amestecă şi se lasă să se odihnească 15 minute.

Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se pun în două reprize în aluatul odihnit. Se toarnă apoi, după amestecare, într-o tavă unsă cu unt. Se coace 20 de minute.

Intre timp, se pregăteşte siropul, pentru care ingredientele se fierb 5 minute. Se scoate prăjitura, se lasă 15 minute să se răcorească şi apoi se toarnă siropul puţin câte puţin.

Se lasă până a doua zi, când se taie si se aduce la masă.

Prăjitură cu griş însiropată

Prajitura_cu_gris_însiropata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.