Prăjitură cu griş şi sirop

Printeaza

O reteta de prajitura cu gris si sirop din: iaurt, gris, unt, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, fistic si nuca de cocos.

Ingrediente:Prăjitură cu griş şi sirop

pentru blat:

  • 500 g iaurt
  • 350 g griş
  • 200 g unt sau margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 ouă mari
  • un plic praf de copt
  • un plic zahăr vanilat

pentru sirop: 

  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr tos
  • 2 lămâi

pentru decor:

  • fistic măcinat
  • nucă de cocos măcinată

 

Mod de preparare:

Pentru început, se lasă ingredientele la temperatura camerei. într-un bol se freacă untul cu zahărul pudră. Se obţine o cremă fină si spumoasă.

Se adaugă zahărul vanilat şi ouăle unul câte unul, amestecând continuu să nu se taie.

Treptat, se pun si iaurtul si, la final, grişul cernut şi praful de copt stins în puţină zeamă de lămâie. Se tapetează tava cu hârtie pentru copt.

Se toarnă compoziţia, se întinde uniform şi se bagă în cuptor.

Se coace la foc potrivit, până se rumeneşte uşor. Intre timp, se prepară siropul din zahăr, apă şi zeama de la două lămâi.

Se lasă să se îngroaşe şi se toarnă peste prăjitură, imediat ce a fost scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească si se ornează cu fistic măcinat si nucă de cocos.

Prăjitură cu griş şi sirop

Prăjitură cu griş şi sirop

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.