Prajitura cu gris si sos de fructe
PrinteazaPrajitura cu gris si sos de fructe din: lapte praf, apa, zahar, gris, zahar, fructe, faina, ulei.
Ingrediente:
- 240 g lapte praf
- 600 ml apa
- 60 g zahăr
- 120 griş
- 4 gălbenuşuri
- zahăr vanilat îţi trebuie
sosul de fructe:
- 150 g fructe (vişine, zmeură, caise)
- 10 g zahăr
- 5 g făină
- 5 ml ulei
Mod de preparare:
Dizolvi laptele praf în apă şi-l încălzeşti.
Clocoteşti laptele şi fierbi în el grişul, amestecat cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile şi zahărul vanilat, amesteci şi răs torni compoziţia într-o tavă cu zahăr caramelizat. Dai la cuptor să se coacă.
Pregăteşti sosul de fructe aşa: Speli fructele, le scoţi sâmburii şi le pui la fiert (2/3 din cantitatea de fructe) în apă cât să le acopere. După ce s-au înmuiat, le dai prin sită.
Diluezi făina cu apă rece şi torni amestecul peste pasta obţinută. Adaugi uleiul şi laşi să dea împreună în câteva clocote. Din restul de fructe obţii un suc prin stoarcere, pe care-l adaugi peste pasta de fructe.
In felul acesta obţii o vitaminizare şi o culoare vie a sosului. După ce s-a copt blatul, îl tai în pătrate şi torni sosul deasupra. E un dulce recomandat şi cardiacilor sau celor cu suferinţă a rinichilor!
Prajitura cu gris si sos de fructe
Pofta buna!