Prajitura gustoasa cu crema de cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu crema de cocos, oua, zahar, nuca, cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, apa, unt, zahar, nuca, esenta de cocos, esenta de rom, esenta de vanilie, scortisoara, ciocolata de menaj.
- 4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 4 linguri nucă măcinată
- 1 lingură cacao
- 3 linguri făină
- 1 praf de copt
Ingrediente crema:
- 500 g brânză de vaci
- 1 pachet unt
- 150 g zahăr
- 100 g nucă de cocos
- 1 esenţă de vanilie
- 200 g zahăr
Ingrediente sirop:
- 1 lingurita scorţişoară
- 200 ml apa
- 1 esenta de rom
Ingrediente decor:
- 50 g ciocolata menaj
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr. Restul de zahăr se topeşte pe foc şi se adaugă în albuşuri bătând în continuare. Se pun gălbenuşurile unul câte unul, nuca, cacaua şi faina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă mai mică, unsă .şi tapetata, şi se coace circa 30-40 de minute.
Se lasă la racit şi se taie în două. Se fierbe siropul şi se lasă a răcit. Brânza se mixează foarte bine cu zahărul, untul şi cu esenţa de vanilie. Se adaugă nuca de cocos şi se omogenizează.
Se însiropează primul blat, se pune un sfert din cremă, al doilea blat însiropat şi restul de cremă. Se dă prăjitura la rece pentru o oră, se tale pătrate şi se decorează cu ciocolată rasă.
Prajitura gustoasa cu crema de cocos
Pofta buna!