Prajitura gustoasa cu crema de portocale

Printeaza

Prajitura gustoasa cu crema de portocale din: faina, unt, zahar, lapte, ou, amoniac, sare, vanilie, zeama de portocale, coaja de portocale.

Ingrediente:Prajitura_gustoasa_cu_crema_de_portocale

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 80 g unt
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriţă amoniac
  • sare
  • vanilie

Pentru cremă:

  • 300 g zahăr
  • 200 g unt
  • 100 g făină
  • 1 l lapte
  • zeama de la 2 portocale
  • coajă rasă de portocală sau bucăţele de coajă tăiate foarte fin

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din unt, zahăr, 4 linguri de lapte, ou, făină, amoniac, sare şi vanilie şi se frământă.

Se împarte aluatul în 2 părţ i şi se întind 2 foi clare se coc pe rând, în tavă, la cuptor.

Crema se prepară din 150 g zahăr, făină, peste care se toarnă puţin câte puţin litrul de lapte.

Se pune apoi la fiert până se îngroaşă. Când e gata, se dă la o parte şi se lasă să se răcească.

Separat, se freacă spumă untul, cu celelalte 150 g zahăr şi se adaugă zeama şi coaja de portocală, care se amestecă apoi cu compoziţia de lapte răcită.

Pe prima foaie de aluat coaptă se întinde un strat de cremă.

Apoi urmează cea de-a doua foaie pe care se aşază, cu cornetul, următorul strat de cremă.

Se ornează cu sirop de portocale şi cu felii de fructe.

Prajitura gustoasa cu crema de portocale

Prajitura_gustoasa_cu_crema_de_portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.