Prajitura gustoasa cu branza si dovleac
PrinteazaPrajitura gustoasa cu branza si dovleac din: biscuiti, zahar, ulei, pesmet, unt, lapte, branza de vaci, oua, dovleac, scortisoara, cuisoare, nucsoara.
Pentru blat:
- 500 g biscuiţi de ovăz simpli
- 50 g zahăr
- 50 ml ulei
- 100 g pesmet
- 100 g unt
- 2-3 linguri lapte
Pentru cremă:
- 400 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 500 g dovleac
- 100 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 3 cuişoare sfărâmate
- 1 linguriţă nucşoară
Mod de preparare:
Sfărâmi biscuiţii şi îi amesteci cu celelalte ingrediente ale blatului, până obţii un amestec omogen.
Amestecul rezultat îl întinzi într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet, peste care torni umplutura preparată astfel: amesteci brânza cu dovleacul (fiert timp de 5 mi¬nute şi scurs bine), cu ouăle şi cu celelalte ingrediente ale cremei.
Intinzi umplutura uniform şi apoi o dai la cuptor, la foc potrivit. Când prăjitura este coaptă, o tai şi, opţional, o pudrezi cu zahăr praf sau presari fulgi de cereale cu miere.
Prajitura gustoasa cu branza si dovleac
Pofta buna!