Prajitura gustoasa cu ciocolata
PrinteazaPrajitura gustoasa cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, apa, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, crema de ciocolata, unt, ciocolata calda, ciocolata.
Pentru blat:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apă
- 8 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- o fiolă esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 1 cutie cremă de ciocolată de 450 g
- 1/2 pachet unt moale
Pentru sirop:
- 2 plicuri ciocolată caldă
Pentru decor:
- ciocolată sub formă de aşchii
Mod de preparare:
Pregăteşti biatul aşa:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile, apoi adaugi zahărul treptat. Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul şi apa. Adaugi apoi compoziţia peste albuşuri, peste care pui şi esenţa de vanilie. Cacaua, praful de copt şi făina le amesteci bine şi le pui peste compoziţia de mai sus.
Amesteci uşor cu o spatulă. Coci biatul la foc potrivit, până trece testul scobitorii. Ciocolata caldă o prepari conform instrucţiunilor de pe plic.
Blatul îl tai în două şi îl însiropezi bine.
Pregăteşti crema aşa:
Amesteci untul treptat, cu crema de ciocolată. Pui crema între cele două foi de blat. Opreşti puţină cremă, cu care ungi foaia de deasupra. Pe deasupra presari ciocolata aşchii, obţinută cu ajutorul curăţătorului de legume.
Pofta buna!