Prajitura gustoasa cu ciocolata

Printeaza

Prajitura gustoasa cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, apa, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, crema de ciocolata, unt, ciocolata calda, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura gustoasa cu ciocolata

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apă
  • 8 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • o fiolă esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 1 cutie cremă de ciocolată de 450 g
  • 1/2 pachet unt moale

Pentru sirop:

  • 2 plicuri ciocolată caldă

Pentru decor:

  • ciocolată sub formă de aşchii

 

Mod de preparare:

Pregăteşti biatul aşa:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile, apoi adaugi zahărul treptat. Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul şi apa. Adaugi apoi compoziţia peste albuşuri, peste care pui şi esenţa de vanilie. Cacaua, praful de copt şi făina le amesteci bine şi le pui peste compoziţia de mai sus.

Amesteci uşor cu o spatulă. Coci biatul la foc potrivit, până trece testul scobitorii. Ciocolata caldă o prepari conform instrucţiunilor de pe plic.

Blatul îl tai în două şi îl însiropezi bine.

Pregăteşti crema aşa:

Amesteci untul treptat, cu crema de ciocolată. Pui crema între cele două foi de blat. Opreşti puţină cremă, cu care ungi foaia de deasupra. Pe deasupra presari ciocolata aşchii, obţinută cu ajutorul curăţătorului de legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.