Prajitura gustoasa cu piersici
PrinteazaPrajitura gustoasa cu piersici din: piersici, oua, sare, lamaie, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de copt, ulei, faina, unt, zahar pudra cu aroma de vanilie.
- 3-4 piersici
- 4 oua
- 1/4 lingurita de sare
- 1 lamaie
- 1 cana zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri ulei
- cate 1 lingura faina si unt sau margarina pentru tava
- 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Separi albuşurile c gălbenuşuri. Mixezi gă benuşurile cu zahărul zahărul vanilinat, până se dizolvă cristalele. Baţi albuşurile spumă, adăugând sarea.
In crema de gălbenuşuri, torni treptat uleiul şi continui să mixezi, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt, spuma de albuşuri şi coaja de lămâie rasă.
Omogenizezi după fiecare ingredient. Vei obţine un aluat de consistenţa unei paste, care poate fi turnat şi întins în tavă. 2. între timp, încălzeşti cuptorul la foc mediu.
Ungi tava aragazului (30×40 cm) cu margarină şi o tapetezi cu făină. Torni aluatul şi le introduci tava în cuptorul il- preîncălzit, la foc iute, şi pentru 10 minute.
Intre timp, speli piersicile şi le tai în felioare. Scoţi tava din cuptor, presari rapid feliile de piersică şi continui coacerea la foc mediu, circa 25 de minute, până când prăjitura se rumeneşte şi aluatul trece proba pe care o faci cu ajutorul scobitorii.
Dacă scobitoarea iese din prăjitură curată, aluatul e bine copt şi poţi să scoţi tava din cuptor. Pudrezi prăjitura rece, cu zahăr din belşug.
Prajitura gustoasa cu piersici
Pofta buna!