Prajitura gustoasa cu fructe asortate
PrinteazaPrajitura gustoasa cu fructe asortate din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, zahar vanilat, zahar pudra, faina, fructe, apa, gelatina.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 ouă
- 90 g zahăr
- 90 g făină
- 3 linguri cacao
cremă:
- 300 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri zahăr pudră
- 2 linguri făină
decor:
- 300 g fructe de orice fel
- 100 g zahăr
- 50 ml apă
- 10 g gelatină
Mod de preparare:
Prajitura gustoasa cu fructe asortate: Pentru blat, mixezi ouăle spumă, apoi le amesteci cu zahărul şi continui să le baţi încă cinci minute.
Adaugi făina amestecată cu pudra de cacao şi încorporezi de jos în sus. Aluatul obţinut îl torni într-o formă tapetată şi-l dai la cuptorul încins 20-25 de minute. Când este gata, scoţi blatul din tavă şi-l laşă să se răcească.
Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul vanilat, le pui pe foc şi le ţii până se topeşte zahărul. Când începe să dea în clocot, torni compoziţia peste amestecul de gălbenuşuri, făină şi zahăr pudră. întreaga compoziţie o pui la foc mic şi amesteci cu un tel pentru a nu începe să fiarbă.
Când crema devine groasă, o iei de pe aragaz.
Peste blatul răcit torni crema şi-l dai la frigider. Intre timp, prepari jeleul. Intr-o cratiţă pui fructele, spălate în prealabil, cu apa şi zahărul. Le laşi să fiarbă până devin moi. Când ai obţinut un sirop, iei cratiţa de pe foc, pui gelatina şi amesteci până se topeşte.
Torni jeleul peste tort, pe care-l dai la frigider peste noapte.
Pofta buna!