Prajitura cu kumquat din: unt, zahar, kumkuat, ou, vanilie, faina, lapte, sare, apa. Ingrediente: 8 linguri unt 1 ceasca zahăr 1/4 cana kumquat 1 ou 1 lingurita vanilie 1¼ cana faina ½ cana lapte 2 lingurițe praf de copt 1 praf sare 5 lingurițe apă Mod de preparare: După spălarea și tăierea kumquat în jumătate, […]
Prajitura gustoasa cu gris
PrinteazaPrajitura gustoasa cu gris din: scortisoara, zahar, placinta, unt, lapte, faina, gris, oua, vanilie.
- 1 linguriţă scorţişoară
- 4 linguri zahăr
- 8 foi de plăcintă
- 1/3 cană unt topit
Pentru umplutură:
- 6 căni lapte
- 1/3 cană făină
- 1/2 cană gris
- 1 1/2 cană zahăr
- 5 ouă bătute
- 1/3 cană unt topit
- 2 linguriţe vanilie
Pentru glazură:
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr
- zahăr pudră
- scorţişoară
Mod de preparare:
Amesteci scorţişoara cu zahărul într-un bol mic. Aşezi foile de plăcintă pe fundul tăvii de copt tapetate.
Ungi fiecare foaie cu unt topit si presari scortisoară si zahăr. Le laşi la rece.
Pentru cremă, amesteci făina, grisul şi zahărul într-o tigaie mare.
Torni o cană de lapte. încălzeşti restul cantităţii de lapte şi torni peste compoziţia cu griş, amestecând, constant.
Laşi să fiarbă, până când se îngroaşă (6-7 minute). Dai la o parte.
Pui puţin din crema caldă peste ouăle bătute şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe.
Apoi, încorporezi restul de cremă. Adaugi vanilia şi untul şi torni întreaga compoziţie între foile de plăcintă din tavă.
Pentru glazură, baţi ouăle cu zahărul, până când se îngroaşă, şi întinzi peste cremă.
Dai prăjitura la cuptor, la foc mediu, o oră. Când e gata, scoţi din cuptor şi laşi să se răcească.
Tai în porţii egale, presari zahăr pudră şi scorţişoară.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Prajitura cu sfecla si fistic
Prajitura cu sfecla si fistic din: sfecla, faina de naut, zahar brun, sirop de agave, ulei de cocos, cicolata neagra, cacao, vanilie, oua, fistic. Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betalaina, care oferă […]
Pofta buna!